Два одеських опера Нацполіції за гроші «кришували» проституцію

Оперуповноважені вимагали 2 500 доларів США від осіб, які надають платні інтимні послуги на території міста Одеса. Натомість  обіцяли не притягувати їх до адміністративної відповідальності, передбаченої ст. 181-1 КУпАП (заняття проституцією) та сприяти у подальшій протиправній діяльності. Після переказу на картковий рахунок чергового траншу хабаря у сумі 24 200 гривень оперуповноважених затримали.

Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

«Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Миколаєві, викрили та повідомили про підозру двом оперуповноваженим Управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми ГУ Нацполіції в Одеській області  в одержанні неправомірної вигоди за «дахування» проституції»,–йдеться у повідомленні.

Наразі слідчі ДБР повідомили правоохоронцям про підозру в одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України) та вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. 

Санкція статті передбачає  покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Залишити відповідь