Два харківські опера Нацполіції намагались приховати жорстоке вбивство 26-річної Яни Криворучко: їм повідомлено про підозру

Поліцейські намагалися приховати вбивство дівчини, яке відбулося 29 червня 2019 року у Харкові. Правоохоронці дізналися про вбивство дівчини відразу після його скоєння, однак не складали відповідні рапорти щодо внесення вказаного факту до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Через це тіло вбитої виявили тільки на 10 день після злочину. Також слідством встановлено, що один із оперуповноважених зустрічався із батьком підозрюваного у вчиненні вбивства, якому повідомив про даний інцидент.Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

Ймовірно йдеться про вбивство 26-річної Яни Криворучко. Яна Криворучко зникла в кінці червня, лише на початку серпня відкопали тіло загиблої. Дівчину били, а потім зарізали.

Звіряче вбивство 26-річної дівчини у Харкові, яку забив качалкою для тіста і зарізав ножем 17-річний хлопець, викликало великий резонанс у суспільстві і стало обростати несподіваними подробицями. Після злочину молодий чоловік хвалився про вчинене, розказував знайомим деталі розправи над Яною Криворучко, а тим часом співробітники місцевої поліції Холодногірської райвідділу залякували свідків, щоб ті мовчали. Про це йдеться в сюжеті “Надзвичайні новини” на каналі ICTV.

Зазначимо,що мама загиблої дівчини Жанна Шевченко ходила по району і розклеювала оголошення про зникнення дочки. Її тіло було виявлено на 10-й день пошуків закопаним в яру на Лисій горі. При цьому впізнати останки вдалося не відразу, бо у дівчини практично не залишилося обличчя. Її змогли ідентифікувати тільки по татуюванню на нозі із зображенням кішки.

Яна Шевченко (фото з соцмережі)

Справу вдалося зрушити з мертвої точки лише після того, як прокуратура забрала матеріали з райвідділу і передала їх для розгляду в Головне слідче управління Харківської області, розповів адвокат Андрій Діденко.

Правозахисник зазначив, що до цього часу батько підозрюваного Данила Рєдіна Денис – колишній правоохоронець – і співробітники райвідділу дзвонили свідкам і погрожували: “щоб усі, хто бачив або чув щось – закрили роти і мовчали”.

“Коли підозрюваного затримали, він розповів, що йому довелося закопати свої нові кросівки та одяг – мабуть, там були сліди крові. А через три дні, коли все стихло, він вирішив розкопати, тому що стало шкода нових речей”, – говорить він.

Вбивця і його жертва проживали в одному районі на вулиці Рельєфній. Місцеві кажуть, що після злочину практично всі знали, що сталося, бо Данило не приховував скоєне і навіть водив малоліток на місце поховання дівчини на екскурсії.

Данило Рєдін

У серпні Рєдіна взяли під варту без права внесення застави. Зараз обвинувальний акт щодо Редіна направлено до суду для розгляду по суті. Обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років.

Двом оперуповноваженим Холодногірського відділу поліції Головного управління Нацполіції в Харківській області слідчі ДБР повідомили про підозру. Правоохоронці підозрюються у приховуванні особливо тяжкого злочину (ч. 1 ст. 396 Кримінального кодексу України).

«Крім цього матеріали допиту одного зі свідків, який проводили підозрювані 5 липня 2019 року не був долучений до матеріалів кримінального провадження. Дії підозрюваних призвели до зволікання розслідування особливо тяжкого злочину та втрати речових доказів.»,– йдеться у повідомленні.

У разі доведення вини, правоохоронцям загрожує покарання у вигляді арешту на строк до 3 місяців або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк.

Раніше харківські поліцейські укрили вбивство,закривши справу: про вбивство зізнались підозрювані у вбивстві дівчини, труп якої вони підпалили у колекторі.

Залишити відповідь