Донецьких поліцейських, які вибивали «потрібні» показання, судитимуть

У травні 2020 року правоохоронці виконували доручення про проведення слідчих дій в межах досудового розслідування за фактом крадіжки з проникненням у житло. Поліцейські на службовому автомобілі доставили одного з працівників Вуглегірської ТЕС ПАТ “Центренерго”, до приміщення місцевої поліцейської станції. Поклавши перед чоловіком чистий аркуш паперу, правоохоронці вимагали від нього написати заяву про визнання себе винним у крадіжці.  Крім цього, з метою спонукання постраждалого до визнання, поліцейські протягом години вдвох та по черзі били чоловіка. Внаслідок протиправних дій працівників поліції чоловік отримав численні забої, крововиливи та гематоми, які відносяться до легких тілесних ушкоджень.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

«Направлено до суду обвинувальний акт відносно оперуповноваженого відділу кримінальної поліції та інспектора сектору інформаційної підтримки Бахмутського відділу поліції  ГУ Нацполіції  в Донецькій області»,–йдеться у повідомленні.

Правоохоронці обвинувачуються у перевищенні службових повноважень працівником правоохоронного органу, тобто умисному вчиненні дій, які явно виходять за межі наданих прав та повноважень, що супроводжувалися насильством та болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями, за відсутності ознак катування, вчинене групою осіб без попередньої змови між собою (ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 365 КК України).

У разі доведення вини обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Залишити відповідь