До 5 років в’язниці за хабар засудили поліцейських, які тікали, викидаючи гроші у вікно

Двох старших сержантів Прилуцького відділу поліції у Чернігівській області засудили до 5 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на вирок від 13 травня.

За матеріалами справи, 19 грудня 2016 поліцейські зупинили водія і висунули вимогу передати їм 8 тис. грн інакше заберуть водійські права за керування у стані алкогольного сп’яніння. У подальшому поліцейські склали протокол тільки про відсутність посвідчення водія та забрали технічний паспорт і страховий поліс на автомобіль. Наступного дня чоловік передав 8 тис. грн під контролем правоохоронних органів. Передача відбувалася в салоні машини і поліцейські начебто помітили, що за ними спостерігають і стали тікати, вмикаючи на перехрестях спеціальні звукові сигнали. По дорозі вони висадили чоловіка і викинули гроші у вікно.

В суді поліцейські вину не визнавали, казали, що водій хотів їх підставити, бо  раніше неодноразово судимий і перебував з ними у неприязних відносинах. Також обвинувачені підкреслювали, що в салоні їх службової машини грошей не знайшли.

Свідки з числа працівників правоохоронних органів розповіли, що бачили, як гроші викинули з вікна авто. Ще один чоловік дав показання, що того дня їхав у машині і бачив, як на узбіччі дороги декілька осіб збирали папірці ззовні схожі на грошові купюри.

Обставини справи також підтверджувалися матеріалами НСРД. На записі чути, що заявник говорить, що приніс 8 тисяч, як і домовлялися і каже «рахуй», після чого чітко чути голос обвинуваченого. Далі заявник просить залишити йому хоч на «бутилку» і додає: «ще й совість мається». Поліцейський віддав 200 грн, а заявник запитав, чи може він у подальшому звертатися за допомогою і той підтвердив.

Гроші з проїжджої частини та узбіччя зібрали і після набуття вироком законної сили мають повернути СБУ.

Залишити відповідь