Дніпропетровському прокурору повідомили про підозру через підробку та пошкодження документів

У грудні 2019 року прокурор, перебуваючи у відпустці, у власних інтересах склав від імені свого колеги, без його відома, апеляційну скаргу на ухвалу суду про відмову в задоволенні клопотання про арешт майна у одному із кримінальних проваджень та направив її до суду.

Як повідомляють у пресслужбі ДБР, це стало причиною зупинки повернення вилученого майна до прийняття рішення по суті, а також необхідності перевірки апеляційної скарги на відповідність вимогам КПК України суддею-доповідачем. У подальшому, в приміщенні суду прокурор за рахунок своїх повноважень отримав доступ до матеріалів апеляційної скарги, яку ж сам і готував, та зіпсував її – пошкодив підпис особи на документі штемпельною фарбою.

Слідчі ДБР повідомили про підозру начальнику відділу однієї з місцевих прокуратур Дніпропетровської області. Він підозрюється у службовому підробленні, тобто складанні і видачі завідомо неправдивих документів та в умисному пошкодженні офіційного документу (ч. 1 ст. 366 та ч.1 ст. 357 КК України).

У разі доведення вини підозрюваному загрожує покарання у вигляді штрафу від 2 000 до 4 000 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Залишити відповідь