Дніпропетровського патрульного судитимуть за катування затриманого

ДБР завершило досудове розслідування за фактом перевищення влади або службових повноважень, що супроводжувалось насильством, інспектором патрульної поліції УПП в Дніпропетровській області.

Про це повідомили в пресслужбі ДБР.

Слідством встановлено, що патрульний з Кривого Рогу в липні 2019 року під час відпрацювання виклику щодо порушення громадського порядку на території міської лікарні умисно та безпідставно застосував фізичну силу, яка була непропорційна діям затриманого 27-річного громадянина.

«Патрульний після затримання підозрюваного в порушенні громадського порядку одягнув на нього кайданки та сів на спину, коли той лежав обличчям до землі. Через те, що чоловік пручався, патрульний, перевищуючи надані йому службові повноваження, почав заламувати руки, використовувати метод так званої «ластівки». Завівши руки громадянина, що перебували за спиною у кайданках, в бік голови, продовжував тримати так його руки деякий час, спричиняючи сильний фізичний біль»,–йдеться у поідомленні.

Таким чином патрульний обвинувачується у перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувалось насильством (ч. 2 ст. 365 КК України). 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років. 


Залишити відповідь