Держава заплатить 100 тисяч за те, що поліцейські покаталися на вилученому авто

Ленінський районний суд м. Кіровограда стягнув близько 102 тис. грн шкоди завданої громадянинові діями органу досудового розслідування  – Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області. Гроші будуть виплачені з державного бюджету.

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на рішення від 4 березня.

Чоловік повідомив, що у квітні 2019 слідчий поліції, прикриваючись ухвалою суду про дозвіл на обшук, угнав його автомобіль. Співробітник поліції вилучив комп’ютерну техніку, мобільні телефони, зарядні пристрої і флешки, а також машину і на ній же разом із ще одним співробітником поліції поїхав з Марганця до Кропивницького – відстань майже 300 км. На дорогу витратили наявне в машині пальне. Пізніше суд відмовив в арешті і зобов’язав усе повернути власникові. 

Позивач попросив компенсувати витрати на паливо в обидві сторони, миття автомобіля, відшкодувати діагностику і експертизу транспортного засобу. Згідно з висновком, експерта машині завдано шкоди на 72 тис. грн.

Крім того, комп’ютер повернуто з ушкодженнями дисплея і корпусу та заблокованим входом до системи.

Суд визнав претензії позивача, які були підтверджені квитанціями, – всього на суму 97 тис. грн, в числі яких 10 тисяч за оплату адвоката. Окремо ще стягується 5 тис. грн моральної шкоди.

Поліція розслідує справу за заявою мобільного оператора «Лайфселл» щодо несанкціонованого втручання в роботу їх телекомунікаційної мережі. Вищещзгаданий чоловік займається встановленням вай-фай обладнання. Про підозру у справі нікому не повідомлялося. Раніше суд зазначав, що слідчий не довів, що вилучена машина може бути використана як доказ. 

Залишити відповідь