Деканоїдзе – про вбивство 5-річного хлопчика: “На місці Авакова я би пішла у відставку”

Говорячи про ситуацію з вбивством 5-річного хлопчика у Переяслав-Хмельницькому, в якому підозрюють поліцейських, колишня керівниця Нацполіції Хатія Деканоїдзе сказала, що на місті чинного очільника відомства подала б у відставку.

“Якби я була начальником Нацполіції або міністром, я б дивилася на це з точки зору моральної і політичної відповідальності – я б пішла”, – сказала пані Деканоїдзе в коментарі BBC News Україна.

“Те, що сталося, та інформація, яку я читала вчора і сьогодні, – для мене це шок”, – додала вона.

Коментуючи критику реформи поліції, яка останніми днями лунає з багатьох сторін, Хатія Деканоїдзе зазначила, що не вважає зміни, яких зазнали правоохоронні органи, повноцінною реформою.

“Я не думаю, що це взагалі реформа, адже всяка реформа, яка є незавершеною, є напівфабрикатом, а не реформою”, – каже колишня очільниця Нацполіції.

За її словами, з 2015-2016 років, коли в Україні запрацювала Патрульна поліція, жодних подальших змін в реформуванні правоохоронної системи не відбулося.

“Нереформована Генпрокуратура, нереформована Служба безпеки, кримінальна поліція… На місцях не змінився жоден начальник області, всі вони лишилися старими людьми, які працювали в старій системі”, – каже Деканоїдзе.

Вона додала, що великі сподівання покладає на нового президента, майбутній склад Верховної ради і на те, що вони доведуть реформу правоохоронної системи до кінця.

Хатія Деканоїдзе очолювала Національну поліцію з 2015 по 2016 рік, після своєї відставки повернулася до Грузії.

Джерело

Залишити відповідь