ДБР зобов’язали відкрити справу за фактом затримання активіста, який мітингував під італійською віллою Авакова

Печерський суд зобов’язав Державне бюро розслідувань зареєструвати кримінальне провадження за фактом можливого перевищення співробітниками поліції своїх службових повноважень під час затримання активіста Назарія Кравченка.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив адвокат Масі Найєм.

Захист Кравченка надіслав запит до Державної прикордонної служби, щоб дізнатись, на яких підставах правоохоронці обшукали Кравченка на початку лютого цього року, коли він повертався з Італії після акції під віллою очільника МВС Арсена Авакова. У відповіді на запит у Держприкордонслужбі пояснили, що діяли відповідно до доручення поліції.

“Затримання та огляд багажу потребують підстави для їх проведення. Прикордонники проводять огляд, якщо є підстави вважати, що особа переміщує в багажі товари, переміщення яких через кордон обмежене або заборонене”, – наголошує Найєм.

Тепер ДБР з’ясовуватиме, на підставі чого та який саме департамент Нацполіції дав доручення про обшук.

Як відомо, 9 лютого в київському аеропорту “Бориспіль” прикордонники затримали, а згодом відпустили одного із засновників ініціативи “Хто замовив Катю Гандзюк?” Назарія Кравченка. Активіст якраз повертався з Італії, де разом з іншими громадськими діячами проводив акцію під віллою Авакова. Тоді прикордонники обшукали його багаж, а коли нічого не знайшли, то почали цікавитися відеозаписами з камери GoPro.

Джерело

Залишити відповідь