ДБР завершило розслідування стосовно начальника контррозвідки СБУ у Запорізькій області та його підлеглого, викритих на отриманні 1 500 $

ДБР завершило досудове розслідування щодо начальника сектору контррозвідки СБУ у Запорізькій області та його підлеглого, котрі вимагали та отримували неправомірну вигоду від іноземців, які проживають на території області.

Джерелом їхнього заробітку були іноземні громадяни, у яких завершувався термін дії посвідки на проживання в Україні. За те, що не скасують посвідку і не повідомлять про це до Державної міграційної служби, силовики вимагали по 2 тисячі доларів хабаря.

У злочинній схемі також брав участь іноземець, який отримав громадянство України. Він створив щось на кшталт діаспори, яка допомагала новоприбулим оформлювати документи, винаймати житло та вирішувати інші нагальні питання. Саме він і був інформатором працівників СБУ – регулярно подавав їм списки тих, у кого закінчувалося навчання у запорізьких вишах, збігав термін дії посвідки на тимчасове проживання, або тих, хто оформлював шлюби задля отримання українського громадянства.

Правоохоронці затримали обох зловмисників у Запоріжжі під час отримання від двох іноземців 1500 доларів США із загальної суми хабара у дві тисячі американських доларів. 

Перед законом правоохоронці відповідатимуть за ч. 3 статті 368 ККУ. Зараз їхні захисники вивчають матеріали слідства.

Залишити відповідь