ДБР завершило досудове розслідування вбивства Кирила Тлявова

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві, завершили досудове у кримінальному проваджені за фактом хуліганських дій групи осіб, внаслідок яких помер малолітній Кирило Тлявов.

Про це повідомляє поесслужба ДБР.

Стороною обвинувачення визнано докази, що зібрані під час досудового розслідування, достатніми для складання обвинувальних актів щодо чотирьох підозрюваних. 

 5 листопада було повідомлено остаточні підозри учасникам трагічної події. Зокрема, інспектору Переяслав-Хмельницького відділу поліції Головного управління Національної поліції у Київській області повідомлено про підозру у вбивстві Кирила Тлявова, вчиненому через необережність. 

Крім того, інспектору та поліцейському Переяслав-Хмельницького відділу поліції Головного управління Національної поліції у Київській області, громадянину та неповнолітньому громадянину – повідомлено про підозри:

– у грубому порушенні громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю, вчиненому групою осіб, із застосуванням вогнепальної зброї (ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України);

– зберіганні вогнепальної зброї та бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України).

31 травня у Переяслав-Хмельницькому патрульні поліцейські Іван Приходько та Володимир Петровець напідпитку влаштували стрілянину з вогнепальної зброї по металевих банках та інших предметах, розташованих у місці, де могли перебувати люди. Вони влучили у 5-річного Тлявова, який перебував на дитячому майданчику біля будинку. Дитину госпіталізували.

3 червня хлопчик помер у столичній лікарні.

З 1 червня цього року слідчими та процесуальними керівниками проведено:

  • 53 допити свідків та підозрюваних;
  • понад 66 негласних слідчих (розшукових) дій;
  • більше 10 оглядів ділянок місцевості, у тому числі за участю спеціаліста в галузі балістики з використанням металошукача, а також спеціаліста геодезиста; 
  • понад 10 слідчих експериментів; 
  • отримано та проаналізовано записи з камер відеоспостереження, розташованих в м. Переяслав-Хмельницький; 
  • понад 20 експертиз (судово-медичні, балістичні, молекулярно-генетичні, дактилоскопічні, судово-психологічні, ситуативних обставин тощо), з яких 6 комплексних. 

Залишити відповідь