ДБР завела справу на офіцера СБУ, який 4 роки не був на службі

Суд дав слідчому доступ до інформації мобільного оператора щодо телефонного номеру, який використовується офіцером СБУ.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на ухвалу від 25 березня.

Відповідно до наказу Голови Служби Безпеки України від 18.09.2014 особу зараховано у розпорядження начальника Апарату Голови СБУ на посаду офіцера з особливих доручень II категорії (полковник).

Але чоловік у період з вересня 2014 по 2019 рік був відсутній на службі без поважних причин, загальною тривалістю понад 4 роки. 

Слідчі знають, яким телефоном він користується.

Суд надав доступ до інформації мобільного оператора про дату, час і тривалість вхідних та вихідних телефонних з’єднань за період з 18.09.2014 по 25.03.2020, з посиланням на ретранслятор та прив’язку до базових станцій, та їх адресу в момент кожного з’єднання, дату та час вхідних та вихідних SMS-повідомлень, дані про використання IMEI терміналів і IP-адрес, а також GPRS-трафіку. 

Кримінальне провадження розслідується за ч.4 ст.407 КК України – самовільне залишення військової частини або місця служби, а також нез’явлення вчасно на службу без поважних причин, вчинені в умовах особливого періоду, крім воєнного стану. Злочин карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Залишити відповідь