ДБР затримало радника начальника та керівника одного із секторів ГУ Нацполіції : вимагали 5 тис.$ за уникнення відповідальності за шахрайство (ВІДЕО)

Правоохоронці вимагали від місцевої мешканки 5 тисяч доларів США за непритягнення її до кримінальної відповідальності за заволодіння будинком на березі Азовського моря шахрайським методом. Їх затримали під час одержання ними частини неправомірної вигоди.

Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Мелітополі, затримали одного з радників начальника ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області та начальника одного із секторів Приморського ВП Бердянського відділу поліції ГУ Нацполіції в Запорізькій області за вимагання і одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Ред.: #ДБР затримало радника начальника та керівника одного із секторів ГУ Нацполіції : вимагали 5 тис.$ за уникнення…

Gepostet von Police Control Ukraine am Dienstag, 25. Februar 2020

«Радника затримали у Запоріжжі під час отримання від дружини одного із чорних ріелтерів $3700 – частини обумовленого хабара, за не притягнення її чоловіка до кримінальної відповідальності. Одночасно у Приморську був затриманий начальник сектору.»,– повідомляє пресцентр СБУ.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру, обрання відносно них запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від займаних посад. 

У разі доведення вини, затриманим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Залишити відповідь