ДБР взялося за ексзаступника голови Нацполіції Аброськіна через «прихватизацію» житла

Державне бюро розслідувань порушило кримінальну справу за фактом ймовірно неправомірних дій колишнього першого заступника Голови Національної поліції України Вячеслава Аброськіна (нині обіймає посаду ректора Одеського державного університету внутрішніх справ) під час приватизації ним службового житла.

Про це йдеться у відповідному витягу з ЄРДР, яке публікує Dетектив-Info, за підписом слідчого столичного теруправління ДБР Юрія Сластіна, що займається розслідуванням злочинів, вчиненних працівниками правоохоронних органів та у сфері правосуддя.

Згідно фабули справи, яка зареєстрована за зверненням нашої редакції, дії Аброськіна в контексті “віртуозного” вирішення ним власного “квартирного питання” розглядаються крізь призму заволодіння майном шляхом зловживанням службовим становищем (ч.5 ст.191 КК України).

Як раніше повідомляло видання, право власності на апартаменти в ЖК “Панорама на Печерську” по вулиці Євгена Коновальця в центрі Києва, які були придбані коштом Міністерства внутрішніх справ, Аброськін з родиною набув за два тижні до звільнення з посади 1-го заступника голови Нацполіції – 19 серпня 2019 року. Для забезпечення житлом генерала нерухомість вивели з переліку службового, але замість подальшого виселення Вячеслава Васильовича, йому була надана можливість оформити столичні апартаменти на себе, не сплативши ані копійки.

При цьому, де-юре Аброськін не мав можливості на відповідну безкоштовну приватизацію, оскільки раніше вже скористався цим правом, коли отримав у свою власність квартиру в Севастополі по вулиці Ялтинській, 8. Житло в цьому будинку, неподалік площі Ушакова на кримському узбережжі, збудували на місці колишнього дитячого садка з помешканнями, що відпочатку мали статус службових квартир Управління МВС України в Севастополі. Але згодом їх було безкоштовно приватизовано, зокрема й родиною Аброськіна.

Залишити відповідь