ДБР розслідує правомірність застосування сили одеськими поліцейськими

Правоохоронці під час чергування неподалік села Молодіжного Одеської області зупинили автомобіль  «Chevrolet Aveo» та висунули водію вимогу надати водійське посвідчення та документи на транспортний засіб. В ході перевірки документів виник конфлікт, в результаті якого правоохоронці застосували силу, сльозогінний газ та кайданки.

Про це повідомили у прес-службі ДБР.

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Миколаєві, повідомили про підозру у перевищенні службових повноважень двом поліцейським сектору реагування патрульної поліції Чорноморського відділення поліції Овідіопольського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Одеській області.

ДБР кваліфікує дії правоохоронців як перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, якщо вони супроводжувалися насильством або погрозою застосування насильства, застосуванням зброї чи спеціальних засобів (ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини, підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Залишити відповідь