ДБР придбає програмне забезпечення на 5 млн грн у фігуранта свого розслідування

Державне бюро розслідувань закупить на 4,95 мільйонів гривень програмного забезпечення у компанії “Ай Ай Ті Трейдінг”, яка раніше фігурувала у розслідуванні відомства за фактом розтрати бюджетних коштів.

Про намір укласти договір з цією компанією “Слідство.Інфо” дізналося з порталу публічних закупівель Prozorro.

“Ай Ай Ті Трейдінг” повинна впродовж місяця поставити Державному бюро розслідувань 759 пакетів програмного забезпечення Microsoft Office для комп’ютерів.

Як стало відомо “Слідству.Інфо” з ухвалиПечерського райсуду Києва, улітку 2019 року слідчі бюро відкрили кримінальне провадження, у якому фігурувала ця компанія. Правоохоронці розслідували “протиправну схему з розтрати бюджетних коштів” під час закупівлі ліцензійного обладнання для Державного центру кібербезпеки. За версією офіційного слідства, дії “Ай Ай Ті Трейдінг” могли призвести до розтрати 300 тисяч гривень. У жовтні слідчі бюро отримали доступ до документів компанії.

Також нещодавно компанія підписала договір з Управлінням справами Верховної Ради. Їм “Ай Ай Ті Трейдінг” за 2,6 мільйонів гривень поставить більше 450 пакетів програмного забезпечення Microsoft Office для комп’ютерів.

Залишити відповідь