Директор ДБР повідомив, що відомство проводило не обшук у ВР, а огляд

23 та 27 серпня слідчі ДБР спільно з оперативним підрозділом СБУ проводили огляд центру управління системою «Рада». Про це повідомив директор ДБР Роман Труба у своєму Telegram-каналі.

«Ми отримали інформацію, що керівництво Апарату Верховної Ради України збирається терміново вводити сенсорну кнопку як обов’язковий елемент під час голосування народних депутатів України.

Чи гарна ця ініціатива? Звичайно, гарна. Чому ж тоді ДБР прийшло до центру управління «Ради»?

Тому що використання сенсорної кнопки поставило би під сумнів легітимність усіх ухвалених законів народними депутатами, адже наразі її функціонування не передбачено діючим Законом «Про Регламент ВерховноїРади України». На цьому наголошує і Головне юридичне управління ВР у своєму висновку.»,- зазначає Роман Труба.

Також він відмітив, що працівники ДБР приходили не з обшуками, а з оглядом, на який отримали дозвіл Першого заступника Керівника Апарату ВР.

Що планували та вже зробили окремі керівники Апарату ВР, чи порушили вони правила експлуатації використання сенсорно-обчислювальної системи – ДБР і встановлює.

Нагадаємо, як повідомляла «Судебно-юридическая газета» Парубій назвав рейдерством втручання СБУ і ДБР у роботу Апарату Верховної Ради.

Під час брифінгу 27 серпня голова Верховної Ради Андрій Парубій розповів про інцидент із впровадженням сенсорної клавіші у залі парламенту. За словами Парубія, Апарат ВР провів роботу по встановленню сенсорних клавіш. 23 серпня планували протестувати 450 клавіш. За 10 хвилин до того, як мало початися тестування, без запрошення і попередження зайшли 12 працівників СБУ і ДБР та заблокували роботу комп’ютерного центру.

«Це є грубим втручанням у роботу найвищого законодавчого органу, — зазначив Андрій Парубій. — Це є рейдерський підхід нової влади», — підкреслив він.

Сьогодні о 8-й ранку силовики знову війшли у приміщенні ВР і заблокували роботу апарату.

«Обіцянки партії «Слуга народу» прямо протилежні діям нової влади», — наголосив Андрій Парубій.

Також спікер Ради 8-го скликання пояснив, що наразі кнопки працюють, проте чи будуть вони використовуватися новими депутатами, він не знає.

Залишити відповідь