ДБР повідомило про підозру ексначальнику СБУ в Харківській області за побиття активіста «Автомайдан»

Генерал-лейтенант запасу СБУ 12 червня 2015 року, рухаючись на автомобілі «Volkswagen Touareg» по вул. Лаврській у м. Києві, обігнав та примусово зупинив автомобіль активіста ГО «Автомайдан». Після цього експравоохоронець завдав тілесні ушкодження потерпілому.

«Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві, повідомили про підозру колишньому керівнику Харківського управління Служби безпеки України. Експравоохоронець підозрюється у хуліганстві, тобто грубому порушенні громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю (ч. 1 ст. 296 Кримінального кодексу України).»,– повідомили у пресслужбі ДБР.

За інформацією джерел Police Control Ukraine мова йде про Олександра Полковниченко, який очолював УСБУ в Харківський області у 2008 році.

Під час вручення письмового повідомлення про підозру колишній посадовець СБУ зачинився у власній квартирі та відмовився отримувати від слідчих ДБР будь-які процесуальні документи.

У зв’язку з цим, відповідно до ст. 278 Кримінального процесуального кодексу України, письмове повідомлення про підозру направлено у спосіб, передбачений законодавством.

У разі доведення вини, підозрюваному загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5 років.  

Залишити відповідь