ДБР попередило замовне вбивство американця у США

Державне бюро розслідувань і правоохоронні органи США попередили замовне вбивство громадянина США в Балтіморі.

Про це інформує пресслужба ДБР.

«Працівники Державного бюро розслідувань попередили замовне вбивство громадянина Сполучених Штатів Америки. Організатора злочину, який має подвійне громадянство (України і США), і його спільника затримали. Розслідування у вказаному кримінальному провадженні відбулося у співпраці з посольством США в Україні та правоохоронними органами США. За попередньою інформацією, чоловік вирішив замовити вбивство громадянина Америки з особистих мотивів. Злочин планувався на території США, в місті Балтимор штату Мериленд, але виконавця через свого знайомого він підшукував в Україні», – йдеться у повідомленні Бюро.

Повідомляється, що замовник, який мав громадянство України та США, підшукував виконавця вбивства через свого знайомого. Коли співучасник знайшов його, замовник приїхав до України обговорити з кілером терміни, суму та спосіб убивства. Життя іноземця вони оцінили у $45 тис. При цьому вбивство мало бути виконано до 9 серпня, оскільки до цього часу замовник ще перебуватиме в Україні й це забезпечило б йому алібі.

Зазначається, що оплата відбувалася у два етапи. Виконавцю передали передоплату – 20 тис. доларів США. Ще 25 тис. доларів США замовник мав передати вже після виконання вбивства та надання фотографій, які це підтверджують.

Правоохоронці імітували вбивство та зробили постановчі фото, які посередник передав замовнику.

Ініціатора вбивства та його співучасника затримали після передачі останнього траншу грошей у сумі 25 тис. доларів США.

Правоохоронні органи США, за повідомленням ДБР, вжили заходів на території Сполучених Штатів, завдяки яким вдалося зафіксувати протиправну діяльність вказаної групи осіб.

Наразі вирішується питання стосовно повідомлення затриманим особам про підозру:

  • замовнику в організації закінченого замаху на вбивство, вчиненому на замовлення за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 15, пункти 11, 12 ч. 2 ст. 115 КК України);
  • співучаснику у пособництві у вчиненні закінченого замаху на вбивство, вчиненому на замовлення за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 15, пункти 11, 12 ч. 2 ст. 115 КК України).

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

Залишити відповідь