ДБР почало розслідувати дії правоохоронців в Ужгороді, під час яких чоловік вистрибнув з четвертого поверху

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, здійснюють досудове розслідування за фактом можливого перевищення службових повноважень правоохоронцями Ужгородського міського відділу поліції Головного управління Нацполіції в Закарпатській області.

13 вересня 2019 року працівники поліції доставили двох громадян до приміщення Ужгородського міського відділу поліції. Один з чоловіків вистрибнув із вікна службового кабінету четвертого поверху будівлі відділу поліції, внаслідок чого отримав тілесні ушкодження, він наразі перебуває на стаціонарному лікування і медичному закладі.

Наразі слідчі ДБР з’ясовують обставини події.  Тривають невідкладні слідчі дії з метою перевірки виконання правоохоронцями своїх службових обов’язків та проводяться допити свідків та потерпілих.

ДБР кваліфікує дії правоохоронців як перевищення влади або службових повноважень, якщо воно супроводжувалося насильством, застосуванням зброї або болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого діями (ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини правоохоронцям загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років із позбавленням права обіймати певні посади  чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, раніше про ймовірне катування у міськвідділку поліції повідомив на своїй сторінці правозахисник Олександр Пересоляк.

До нього звернувся один з потерпілих. Він розповів, що його разом з другом у відділку катували, «добуваючи» таким чином докази крадіжок. «Івану повезло менше, за його словами йому вибили зуби бітою та робили «ласточку» через що він втратив свідомість. Після цього прикували наручниками до батереї. Як сказав Ваня: він відкрив наручники і вискочив з 4 поверху міськвідділу, втік додому з одним наручником. У Івана порвана селезінка та сечовий міхур, переломи обох рук та зміщення тазу”, – йдеться у повідомленні.

Гестапо або Ужгородський відділ поліції Віталія Мацоли?До нас з Іван Іванович Данацко звернувся Ігор Гарматій, який…

Gepostet von Олександр Пересоляк am Montag, 16. September 2019
Залишити відповідь