Чоловік, який заколов вилами поліцейського, отримав довічне

Прокуратура домоглася у суді довічного позбавлення волі за жорстоке вбивство 25-річного поліцейського Олександра Гордійчука. Він виїхав на звичайний виклик про сварку між сусідами, а там на нього з вилами накинувся п’яний чоловік. 34-річного Олександра Коблюка тепер засудили до довічного позбавлення волі. 

Нагадаємо, що  у липні 2018 у селі Стовпець Дубенського району Олександр Гордійчук приїхав на службовому авто разом зі своїм напарником на виклик про конфлікт між сусідами. На місці виявив агресивного чоловіка. Той після запрошення дачі пояснень вихопив вила та спочатку вдарив ними по службовому авто, а потім напав на правоохоронця. Вбивця зачепив життєво важливі органи поліцейського. Із колотими пораненнями плеча, грудної клітки та струсом мозку Олександра Гордійчука доправили до лікарні. І там він помер.

Суд присяжних розглядав цю справу понад рік. Коблюк стверджував, що вдарив поліцейського, бо це “був самозахиcт”, а у його смерті звинувачував лікарів, які не зуміли Гордійчуку врятувати життя.

Пресслужба прокуратури Рівненської області повідомила РВ, що під час судового розгляду справи свою вину обвинувачений не визнав, у вчиненому не розкаявся. Судом визнано належними та допустимими докази, надані прокурором, які підтвердили вину особи у вчиненні інкримінованих йому злочинів. При постановленні вироку в повному обсязі враховано обставини вчинення кримінальних правопорушень та дані, що характеризують особу винного. Вироком Млинівського районного суду 26 лютого чоловіка засуджено до довічного позбавлення волі.  Його визначили винним в опорі працівнику правоохоронного ор гану та у його вбивстві під час виконання службових обов‘язків. До набрання вироком законної сили обвинувачений перебуватиме під вартою.

Джерело

Залишити відповідь