Чоловік, якому поліцейський запропоновув бути понятим, а потім відправив у кому, – помер у лікарні

Сьогодні, 23 червня помер у лікарні вінницький активіст Олександр Комарніцький. Він був потерпілим, після того,як поліцейский запропоновув йому бути понятим, а потім між ним та поліцейським стався конфлікт, в результаті якого Олександра відштовхнули і він упав на асфальтне покриття та отримав закриту черепно-мозкову травму.Про це повідомив Анатолій Гриценко, голова партії «Громадянська позиція», членом якої був Комарніцький.

«Царство Небесне світлій людині. Співчуття родині і близьким Олександра. Жорстке і невідворотне покарання вбивці у поліцейських погонах! ДБР уже висунуло йому підозру і посадило під домашній арешт. Від міністра Арсена Авакова і начальника Нацполіції Сергія Князєва ми вимагаємо негайного звільнення керівництва Нацполіціі у Вінницькій області!» – написав Гриценко у Facebook.

Царство Небесне світлій людині. Співчуття родині і близьким Олександра. Жорстке і невідворотне покарання вбивці у…

Gepostet von Анатолій Гриценко am Sonntag, 23. Juni 2019

У прес-службі Нацполіції повідомили , що за розпорядженням голови Національної поліції Сергія Князєва від службових обов’язків відсторонені четверо керівників поліції Вінниччини та готуються документи на звільнення заступника начальника поліції області.

Раніше Анатолій Гриценко писав на своїй сторінці у Facebook : «Місцеві поліцейські по-звірячому побили прямо на автобусній зупинці. Кулаками і ногами по голові. Численні переломи черепа, перебуває у реанімації без ознак свідомості. За що побили? Хотіли прямо з вулиці залучити його понятим нібито по якійсь справі про вилучення у когось зброї, а Олександр відмовився, бо не мав до того жодного стосунку і поспішав додому за годину до півночі. Поліцейські кажуть, нібито він їм погрожував і хотів побити… Не вірю!».

Нагадаємо:

  • 22.06.2019 слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Хмельницькому, оголосили поліцейському повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу що супроводжувались насильством).
  • Хмельницький міський районний суд обрав поліцейському запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту .
Залишити відповідь