Чоловік відмовився від умовного покарання за сутичку з патрульним

Печерський суд не затвердив угоду про примирення потерпілого старшого лейтенанта поліції з обвинуваченим.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на ухвалу від 12 грудня.

У березні 2019 двоє патрульних зупинили автомобіль за невиконання правил маневрування. Водію запропонували пройти огляд на стан алкогольного сп’яніння на місці в присутності двох свідків. Останній відмовився і забажав пройти огляд в закладі охорони здоров’я.

Патрульні посадили чоловіка в свою машину і повезли в лікарню. Дорогою чоловік, сидячи на задньому сидінні, дістав мобільний телефон і почав нібито імітувати відеозйомку, протягуючи руку з телефоном перед обличчям водія і створюючи небезпеку дорожньому руху. На зауваження пасажир не реагував, розмахував руками і вдарив поліцейського, розбивши йому губу. З використанням грубої нецензурної лайки і фізичної сили, активно чинив опір працівникам поліції, відштовхуючи їх. Опираючись також умисно пошкодив головою обшивку даху автомобіля. Поліцейські були змушені застосувати до нього кайданки.

Дії кваліфікували за ч.2 ст.342 і ч.2 ст.345 ККУ – як опір працівнику правоохоронного органу і заподіяння йому легких тілесних ушкоджень.

До суду прокурор приніс угоду про примирення між потерпілим поліцейським і обвинуваченим. За цією угодою чоловіку мали призначити 2 роки позбавлення волі умовно.

Але обвинувачений та його адвокат заперечили проти угоди і сказали, що вона укладена не добровільно. Так суд не зміг її затвердити.

Залишити відповідь