Черкащанина засудили до 5 років в’язниці за спробу підкупу начальника поліції

Городищенський районний суд Черкаської області визнав чоловіка винним у пропозиції хабара поліцейському.

Про це повідомляє 368.media з посиланням на вироку суду за ч. 3 ст. 369 КК.

У травні 2020 року чоловік з власної ініціативи зустрівся з т.в.о. начальника Корсунь-Шевченківського відділення поліції.

Відвідувач просив припинити розшук двох осіб у кримінальній справі про розбій. Працівник поліції запропонував, щоб ці особи самі з’явилися у відділення і надали необхідну інформацію. Однак обвинувачений повідомив, що приїхав вирішити питання, щоб їх взагалі не розшукували. Після зустрічі з обвинуваченим поліцейський написав рапорт про пропозицію хабара.

Через кілька днів чоловік повторно приїхав до поліцейського і сказав, що його родичі готові заплатити 3 тис. доларів, не уточнивши, коли принесе гроші.

Коли чоловік в черговий раз зайшов в кабінет начальника поліції і повторив, що його родичі хочуть, щоб їх перестали шукати і повернули документи і авто, які були вилучені. Відвідувач дістав 1,5 тис. доларів, перерахував і поклав на стіл, кажучи, що іншу частину передасть після закриття кримінальної справи. Пізніше в кабінет зайшли слідчий і поняті.

Обвинувачений не визнав свою провину. Чоловік переконував суд, що принести гроші сказав начальник поліції. Він нібито думав, що мова йде про заставу, а не хабарі. Про кримінальну відповідальність за дачу хабара його не попередили, навпаки, спонукали дати гроші.

Показання обвинуваченого були спростовані результатами НСРД. Із записаних розмов вбачалося, що саме обвинувачений провокував співробітника поліції на отримання коштів. Також на аудіозаписі обвинувачений говорив, що розуміє, що його прохання є протизаконним.

Крім того, чоловік раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності, а зараз вважається судимим.

Так як обвинувачений в скоєному не розкаявся, не сприяв встановленню істини, а навпаки уникав прямих відповідей і намагався спотворювати обставини справи, суд призначив обвинуваченому 5 років позбавлення волі і конфіскував 1,5 тис. доларів. Чоловік перебуває під вартою з моменту затримання в травні минулого року.

Залишити відповідь