Біля будинку Зеленського зі стріляниною затримали озброєну групу, яка планувала особливо тяжкий злочин

Спецоперація із затримання зловмисників проходила в районі села Іванковичі Київської області.

Правоохоронцями вилучено вогнепальну зброю та боєприпаси різних типів. Затримання правопорушників відбулося за участі підрозділів поліції спеціального призначення під час силової фази операції із застосуванням вогнепальної зброї. Внаслідок цього потерпілих немає.

Наразі Національна поліція України проводить низку невідкладних слідчих дій, зокрема обшуків за декількома адресами.

«З попередніх даних вказана група готувала фізичну ліквідацію львівського кримінального авторитета на замовлення невстановлених на даний час осіб з числа мешканців Львівськоі області як помста за замовлення організованого замаху на вбивство 29.08.2016 львівського бізнесмена Богдана К.» – написав на своїй сторінці у Facebook генпрокурор Юрій Луценко.

Розпочато кримінальні провадження за ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 28 серпня 2016 року на відомого львівського бізнесмена Богдана
Копитка був здійснений збройний замах. Його кортеж підірвали і обстріляли на дорозі біля Старого Села, проте сам бізнесмен, відомий у кримінальних колах як «Копито» не постраждав. Під час нападу загинули троє охоронців Копитка.


Підозрюваних у цьому замаху, а також ймовірного замовника поліція затримала уже через місяць. Проте судовий розгляд цієї справи не завершений і досі. Сам Богдан Копитко відразу після замаху виїхав у Чехію, але продовжує вести справи у Львові

Залишити відповідь