Батько розстріляного у Княжичах поліцейського написав листа Зеленському

Батько загиблого в перестрілці броварського полісмена Сергія Орлова написав листа новообраному Президенту України Володимиру Зеленського, в якому попросив взяти розлідування, яке безрезультатно триває вже 2,5 роки, під свій контроль. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Мій син Орлов Сергій Олександрович співробітник Броварського міжрайонного відділу поліції охорони України. Він чесно ніс службу по охороні громадського порядку і майна громадян України , але його життя зупинили кулі, випущені зі зброї спец призначенців, через тіло мого сина пройшло 38 куль. Вбивці до сих пір є діючими співробітниками поліції, а деякі з них до сих пір займають керівні посади», – написав чоловік у заяві. 

Нагадаємо, Броварський суд розпочав слухати справу про вбивство п’ятьох поліцейських у Княжичах, яке сталося в ніч на 4 грудня 2016 року.

Перше підготовче засідання відбулося 10 травня, повідомляв журналіст Слідства.Інфо.

Прокуратура обвинувачує п’ятьох поліцейських, зокрема, в умисному вбивстві, службовій халатності та перевищенні службових повноважень. На лаві підсудних: екс-начальник карного розшуку Києва Леонід Курята, екс-начальник оперативної служби Києва Ігор Іващенко, його колишній підлеглий Олександр Меліхов, екс-працівник Шевченківського райвідділу поліції Роман Мариновський і боєць спецпідрозділу КОРД Андрій Курта.

На засідання прийшли родичі загиблих поліцейських. Також були присутні близько 15 бійців КОРДу, які прийшли підтримати колегу Андрія Курту.

Судді перевірили явку всіх учасників, але потім вирішили відкласти засідання на 10 червня, оскільки не прийшли кілька адвокатів обвинувачених.

Обвинувачені в трагедії в Княжичах

Трагедія в селі Княжичі під Києвом сталася 4 грудня 2016 року. Тоді внаслідок проваленої спецоперації із затримання банди ймовірних грабіжників між різними підрозділами поліції почалася перестрілка, загинули двоє поліцейських розвідників, двоє співробітників поліції охорони та командир групи спецпризначенців КОРДу.

Загиблий працівник КОРДу
Загиблий поліцейський
Залишити відповідь