Аваков попросив ще 126,3 млн грн з COVID-фонду на МВС, 4,6 млрд майже витратили— StateWatch

Очільник Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков на початку грудня знову звернувся до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля про надання додаткових 126,3 мільйона гривень із Фонду боротьби з COVID-19 на доплати працівникам структур його відомства.

Про це йдеться у листі Авакова до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, оприлюднений експертною організацією StateWatch.

В листі зазначено, що згідно з постановою уряду №485 для МВС вже було виділено кошти в сумі 4,6 млрд грн. 171,1 млн грн із них було передбачено для апарату МВС, та 103,8 млн грн — для Державної прикордонної служби. Станом на кінець листопада 2020 року вже було використано майже всі ці кошти — 99,2% та 98% відповідно.

Нові гроші планують витратити на доплати в розмірі до 50% зарплати медичним та іншим працівникам, які безпосередньо зайняті на роботах з надання меддопомоги хворим на COVID-19 у закладах охорони здоров’я МВС, а також на виплату доплати в розмірі 50% грошового забезпечення військовослужбовцям Державної прикордонної служби.

StateWatch звертає увагу на наведені у листі розрахунки. Відповідно до них ці гроші можуть отримати 4 480 працівників закладів охорони здоров’я МВС, оклад яких у середньому становить 11 390 гривень, тобто доплати складуть 5 690 гривень. Окрім того, кошти отримають працівники Держприкордонслужби, які отримують в середньому 10 900 гривень на місяць, – відповідно, доплати складатимуть 5 450 гривень.

Нагадаємо: на початку вересня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вже звертався з листом до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо надання додаткових 1,979 млрд гривень на доплати поліцейським з Фонду боротьби з COVID-19 під час карантину.

Крім того, в кінці травня МВС також зверталось до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо надання близько 2,6 млрд на доплати поліцейським, нацгвардійцям та прикордонникам на час карантину, і пізніше отримало запитувані кошти.

Залишити відповідь