Апеляційний суд призначив до розгляду справу про ДТП на Сумській

Харківський апеляційний суд призначив дату розгляду кримінального провадження за обвинуваченням Олени Зайцевої та Геннадія Дронова. 

Як повідомила речниця суду Євгенія Бондаренко, засідання призначено на 11.00 14 серпня 2019 року. 

Вирок у справі про ДТП на Сумській — 10 років для обох обвинувачених — суддя Київського райсуду Віктор Попрас оголосив26 лютого. Обидва обвинувачені оскаржили вирок: першим — Дронов, потім — Зайцева.

Харківський апеляційний суд на початку квітня повернув справу до Київського райсуду і не відкрив апеляційне провадження. Як пояснили в апеляційному суді, матеріали повернули в суд першої інстанції, щоб з ними в повному обсязі могла ознайомитися Зайцева.

14 травня стало відомо, що Зайцева ознайомилася зі справою, і суд відкрив апеляційне провадження. Захисту Дронова скаргу повернули для усунення недоліків. Як повідомив «МедіаПорту» захисник Дронова Сергій Перепелиця, направити апеляційну скаргу ще раз планують завтра.  

«Є процедура: за 10 днів з моменту відкриття апеляційного провадження призначається дата слухання. Сьогодні, через 10 днів, постановлена ухвала про призначення до апеляційного розгляду кримінального провадження. Дата є єдиною для усіх. Апеляційна скарга, подана Перепелицею, теж буде розглядатися в цей день», — пояснила Богдаренко. 

У квітні «МедіаПорт» писав про завантаженість апеляційних судів, що призвело до того, що засідання призначають на вересень та пізніше. 

«Кожен суддя призначає засідання, виходячи зі свого особистого графіку», — пояснює Бондаренко. 

Джерело

Залишити відповідь