Активіста, який на Марші рівності у Харкові пшикнув поліцейському в очі, покарали умовно

Дзержинський районний суд міста Харкова покарав студента 4 курсу Харківського національного аграрного університету ім. Докучаєва, який заподіяв легке тілесне ушкодження працівнику поліції.

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на вирок від 2 вересня.

15 вересня поліції надійшло повідомлення про побиття групою невідомих чоловіків неповнолітнього хлопця в районі парку імені Шевченка та передані прикмети правопорушників. Під час руху по вулиці Римарській патрульні помітили схожих молодиків.

Зупинені особи, а також група незнайомців у кількості близько тридцяти чоловік, не виконували законні вимоги працівників поліції. Один із хлопців розпилив балончик сльзогінно-дратівливої дії в очі співробітнику поліції, заподіявши хімічний опік рогівки та кон’юнктиви обох очей.

У судовому засіданні хлопець свою вину визнав повністю і щиро розкаявся. Він показав, що 15 вересня 2019 року в Харкові проходили заходи за участю людей нетрадиційної орієнтації, які хотіли узаконити на законодавчому рівні свої права. 

Він є представником добровільного підрозділу «Фрайкор» і прийшов на акцію з з товаришами цієї організації, та організацій «Правий сектор», «Традиції та порядок», «Орден», щоб висловити публічне невдоволення, оскільки вони мають консервативний погляд. Вони висловили своє публічне невдоволення, оскільки їх організації мають консервативний світогляд. 

Після мітингу на площі Свободи в Харкові обвинувачений та його товариші рушили на вулицю Римарську і зайшли в офіс. Але раптом хтось забіг із криками: «Наших положили на асфальт!..». Він вибіг на вулицю, побачив двох чоловіків з організації «Фрайкор», які лежали обличчям до асфальту в оточенні співробітників поліції «Тор». Це обурило його і він став вимагати пояснень від поліцейських, бажав спілкуватися з командиром. При спробі затримання чинив опір, намагався вирватися, втекти, почалася заворушка, штовханина, поліцейські застосували газовий балончик і він також.

Тепер хлопець вважає своє рішення необдуманим, неправильним, оскільки працівники поліції були на службі, охороняли громадський порядок. Просив також врахувати його участь в АТО у 2016 році, що має на утриманні батьків похилого віку, які страждають серйозними захворюваннями. У матеріалах справи є позитивна характеристика добровольчого українського корпусу «Правий сектор».

Суд врахував як пом’якшуючу обставину є молодий вік обвинуваченого, його щире каяття та участь в бойових діях АТО.

Хлопцеві призначили 2 роки позбавлення волі, звільнивши від відбуття покарання з іспитовим строком 1 рік.

Залишити відповідь