Адвокат, який давав хабар майору поліції, визнав вину і відбувся штрафом

Суд затвердив угоду про визнання винуватості адвоката, затриманого на передачі хабара працівнику поліції.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на вирок від 12 квітня.

9 січня 2019 адвоката затримали в піцерії «Челентано» на Подолі після передачі 900 доларів начальнику сектору протидії корупції управління захисту економіки в Київській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України майору поліції. Гроші давалися за нескладання протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією.

Адвокат представляв інтереси депутата Київської облради, директора Державного підприємства Дослідне господарство «Шевченківське» Інституту біоенергетичних культур і цукрових буряків Національної академії аграрних наук України.

У грудні 2018 в ході перевірки антикорупційного законодавства виявлено, що депутат Київської обласної ради не подав повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, які виникли у зв’язку з придбанням у власність автомобіля у 2017 році, та отримані грошові премії на посаді директора державного підприємства. Йдеться про машину Toyota Land Cruiser вартістю 483 тис. грн. Порушення полягало в тому, що депутат у десятиденний строк не повідомив письмово Національне агентство з питань запобігання корупції про набуття активів.

Співробітник поліції стверджував, що адвокат запропонував неправомірну вигоду ще 22 грудня 2018 –  у вигляді талонів на 500 літрів палива або еквівалент у грошових коштах – доларах США. Після цього він звернувся у правоохоронні органи.

Дії адвоката кваліфікували за ч. 1 ст. 369 КК України. У подальшому він уклав угоду з прокурором про визнання винуватості і суд призначив узгоджене покарання – 12 750 гривень штрафу. Також суд позбавив особу права займатися адвокатською діяльністю строком на 1 рік.

900 доларів, які надавались у якості неправомірної вигоди, конфіскували у власність держави.

Залишити відповідь