Адвокат у масці: представник позивача відмовився відкривати своє лице на засіданнях


Захисник готовий відстоювати власне право демонструвати обличчя тільки вузькому колу втаємничених. Але законницю це не влаштовує. Щоб якось уплинути на впертого юриста, вона поскаржилася до ВРП.

Олена Леонідова із Широківського районного суду Дніпропетровської області розглядала справу за позовом особи до патрульної поліції про визнання протиправними дій та скасування постанови про адміністративне стягнення.

На два засідання поспіль представник позивача з’являвся в пластиковій масці, яка закриває обличчя. Зрештою законниці захотілося побачити перед собою його лице, і вона попросила зняти маску. Та захисник проявив характер і відмовився.

О.Леонідова вирішила не здаватись і винесла ухвалу про попередження, заявивши: якщо наступного разу він знову прийде в масці, вона застосує захід процесуального примусу. Проте адвокат виявився міцним горішком і заявив судді відвід, стверджуючи, що та скоїла злочин.

Суддя у свою чергу поскаржилася до Вищої ради правосуддя (№1507/0/6-19). На її думку, заявлений їй відвід свідчить про втручання в діяльність. Щоб довести членам ВРП, що її обурення не безпідставне, О.Леонідова надіслала фото представника позивача в масці. Також додала до повідомлення заяву про відвід, яку написав адвокат.

Джерело

Залишити відповідь