Аби покращити показники, дніпропетровські поліцейські погрожували чоловіку насильством та притягнули невинного до відповідальності

8 лютого 2020 поліцейський з логістики та дільничний офіцер поліції вказаного відділення поліції у приміщенні поліцейської станції Дніпровського відділення поліції застосовували психологічне насильство до громадянина та погрожували застосуванням насильства. Таким чином вони намагалися змусити його зізнатися у вчиненні кримінального злочину – шахрайстві (ч. 1 ст. 190 КК України). Поліцейські підробили ряд документів та зареєстрували ЄРДР про вчинення кримінального правопорушення громадянином. Це призвело до притягнення завідомо невинної особи до кримінальної відповідальності, складання та направлення до суду обвинувального акту відносно потерпілого. Такі дії правоохоронці вчиняли заради штучного створення показників про розкриття кримінальних правопорушень в сфері обігу наркотичних засобів.

Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

Слідчі ДБР повідомили про підозру працівникам Дніпровського ВП Кам’янського ВП ГУНП в Дніпропетровській області у притягненні завідомо невинного до кримінальної відповідальності. Наразі підозрюваним вручені клопотання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Правоохоронці провели обшуки за місцем проживання та роботи фігурантів провадження та вилучили персональні комп’ютери, ноутбуки, мобільні телефони та інші речі.

У разі доведення вини підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.


Залишити відповідь