7 лабораторій, понад 3 тонни наркотиків та прекурсорів на 120 млн грн: на Харківщині поліція провела масштабну спецоперацію з викриття наркобізнесу

У Харківській області правоохоронці провели спецоперацію, внаслідок якої було ліквідовано сім підпільних лабораторій та вилучено наркотичних речовин вартістю 120 млн гривень.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.. 

«Протягом чотирьох діб поліцейські ліквідували 7 підпільних нарколабораторій, вилучили з незаконного обігу близько 200 кілограмів наркотичних засобів та психотропних речовин, що становить близько 300 тисяч доз, а також понад 3 тонни прекурсорів для їх виготовлення»,– зазначив голова Нацполіції Ігор Клименко.

Серед вилученого було понад 80 кг канабісу, понад 80 л опію ацетильованого, понад 30 кг психотропу “Альфа PVP”, 4 кг амфетаміну, а також 2 700 упаковок метадону та 2,5 тисячі упаковок сильнодіючого опіоїдного (наркотичного) препарату.

За цінами “чорного” ринку вартість вилучених наркотичних засобів та психотропних речовин становить близько 120 млн гривень.

Крім цього, співробітники поліції викрили дві злочинні групи з ознаками організованості. Одна з них “спеціалізувалася” на виготовленні психотропної речовини “Альфа PVP”. Свою продукцію троє спільників реалізовували за допомогою чат-боту в месенджері.

Зазначається, що інша група налагодила мережу виготовлення та збуту метадону. Організаторка, яка мешкає у столиці, постачала наркотики двом спільникам із Харківської області. Вони отримували товар, фасували і розповсюджували його на території міста шляхом закладок, а про їх місцезнаходження повідомляли лідерці наркобізнесу.

Також поліцейські заблокували 5 інтернет-магазинів, які займалися незаконним розповсюдженням наркотичних засобів і психотропних речовин. Водночас було виявлено 43 наркопритони.

Загалом правоохоронці провели 350 обшуків та встановили 118 осіб, які причетні до незаконного обігу наркотичних засобів та психотропних речовин. Наразі 16 осіб затримано, повідомлено 63 підозри за вчинення злочинів, пов’язаних з незаконним обігом наркотичних засобів та психотропних речовин.

Залишити відповідь