5-річний хлопчик, якому поліцейські вистрелили в голову, помер

«Дитина померла», – написала адвокат Ірина Кузіна на своїй сторінці у Facebook.

У Переяслав-Хмельницькому п’ятирічний хлопчик став жертвою кулі, яку випустили п’яні поліцейські під час розваги на природі. Трагедія сталася в п’ятницю, 31 травня.

До реанімаційного відділення КНП «Переяслав-Хмельницька ЦРЛ» було доставлено хлопчика із тілесними ушкодженнями у виді тяжкої закритої черепно-мозкової травми, забою головного мозку, внутрішньо-мозкової гематоми, перелому скроневої кістки.

Звідти реанімобілем його транспортували до медзакладу в Києві – з огляду на важкість травми. Там йому провели повторну операцію.

Головний лікар Київського міського центру дитячої нейрохірургії Олександр Гончарук розповідав журналістам, що стан хлопчика був дуже важкий.

“Дитина перебуває у вкрай важкому стані на апараті штучної вентиляції легень… Пошкоджений головний мозок, ліва півкуля. По протоколах це заведено називати “бойова травма”, яка передбачає максимальну резекцію кістрових структур. Тобто довелося видалити половину черепа, щоб набряклий мозок мав куди діватися”, – розповідав Гончарук.

В понеділок, 3 червня 2019 року, процесуальним керівником прокуратури Київської області, за наслідками проведених слідчих дій та встановлення нових обставин вчинення двома працівниками патрульної поліції Переяслав-Хмельницького ВП ГУНП у Київській області кримінального правопорушення, передбаченого ст. 128 КК України (необережне тяжке тілесне ушкодження) прийнято рішення про доповнення наявної кваліфікації скоєного ними злочину ще ч.4 ст.296 КК України, а саме хуліганство, вчинене групою осіб, із застосуванням вогнепальної зброї, заздалегідь заготовленої для нанесення тілесних ушкоджень.

Таким чином, працівникам патрульної поліції повідомлено про нову підозру та підготовлено клопотання в суд про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, а також відсторонення від займаних посад.

Залишити відповідь