$350 хабара за повернення документів водію: на Буковині судитимуть патрульного

ДБР завершило розслідування відносно чернівецького патрульного, який у квітні цього року зупинив «Opel Omega», водій якого надав правоохоронцю паспорт громадянина України, посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. Вивчивши їх, поліцейський висловив припущення, що один з документів може бути підробленим, але він готовий «піти на зустріч» та не вчиняти жодних дій щодо притягнення водія до відповідальності, а також повернути вилучені документи за неправомірну вигоду у сумі 350 доларів США.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Поліцейський сектору реагування патрульної поліції Кіцманського відділу поліції ГУ Нацполіції в Чернівецькій області обвинувачується у незаконному заволодінні паспортом або іншим важливим особистим документом та одержанні неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 357 та ч. 1 ст. 368 КК України).

Санкції статей передбачають покарання у вигляді штрафу від 1000 до 4000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк від 3 до 6 місяців, або позбавлення волі на строк від 2 до 4 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Залишити відповідь