3,5 роки позбавлення волі отримав експоліцейський, який напідпитку збив на смерть жінку та втік з місця ДТП на Хмельниччині

Волочиський районний суд Хмельницької області виніс вирок у справі щодо вчинення смертельного ДТП експоліцейським у стані алкогольного сп’яніння. Чоловіка засудили до 3 років 6 місяців позбавлення волі із забороною керувати транспортними засобами протягом 3 років.

Про це інформує пресслужба ДБР.

«Суд визнав винним колишнього поліцейського одного з районних управлінь ГУ НП в Хмельницькій області у порушенні правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту, що спричинили смерть потерпілого (ч. 2 ст. 286 КК України)»,–йдеться у повідомленні.

Аварія трапилася 22 лютого 2021 року поблизу села Писарівка Хмельницької області. Поліціянт наїхав на 50-річну жінку, яка загинула на місці події від отриманих травм.

Намагаючись уникнути відповідальності, на той час чинний правоохоронець покинув місце пригоди, проте того ж дня його затримали працівники ДБР.

За результатами медичного освідування, концентрація алкоголю у крові правоохоронця становила 0,93 проміле, що у понад 4 рази перевищувало допустиму норму.

Обвинувачений визнав провину, щиро розкаявся та добровільно відшкодував заподіяну шкоду.

Залишити відповідь