2 тис. грн аби авто після ДТП не потрапило до штрафмайданчику: одеські патрульні погоріли на хабарі

Вчора ввечері на вул. Дальницька,17, одеські патрульні оформлювали ДТП та винуватцю пригоди повідомили, що авто поїде до штрафмайданчику, хоча ДТП було без потерпілих.

Патрульні Пасічник Сергій Владиславович та його напарник  Дорофеєв Олександр Олександрович повідомили водію, що якщо він знайде 2 тис. грн, то автівка не поїде до штрафмайданчику.

Про це Police Control Ukraine повідомив активіст Дмитро Кравчук.

«Знайомий подзвонив позичити 2000 грн для хабара поліцейським, які вимагали під приводом забрати машину на штрафмайданчик»,– розповів активіст. 

Після того як патрульні отримали хабар, вони повідомили, що гроші їм підкінули. Але отримання хабара активіст записав на відео, яке обіцяв викласти пізніше.

Активісти викликали на місце ДБР.  На місце події приїхав слідчий ДБР, який провів слідчі дії та обшук в патрульному автомобілі. Гроші, які були в патрульному авто, вилучили.

🔥Взятка взятка взятка Ура Ура Ура🔥Как бы не печально это. Одесса История такова Нач упп Олександр Гостіщев и его…

Gepostet von Діма Кравчук am Donnerstag, 7. Mai 2020

Наразі ДБР відкрило кримінальне провадження  за ч.3 ст. 368 ККУ.

Також Дмитро Кравчук повідомив, що потрібно звільнити начальника і заступника УПП в Одесі, які змушують патрульних поліцейських брати гроші.

«Департамент патрульної поліції покриває їх. Заяви пишемо, але реакції на керівництво ніякої. Кисличенко(заступник начальника УПП) відкупився в Києві, службове розслідування по ньому не провели, Гостіщев (начальник УПП) теж. Секретаршу Гостіщева, яка давала розстановки з чату «Коса» не чіпали, зате всіх співробітників, які їй приносили гроші, вигнали. Одним словом подвійні стандарти в департаменті.».

Олександр Гостіщев
Дмитро Кисличенко

На початку карантину особисто начальник патрульної поліції Одеської області Олександр Гостіщев разом зі своїм помічником Володимиром Калиною пійшли збирати штрафи з підприємців, але щось пішло не так, та вони відправили підприємця до лікарні.

Карантин по-одеські: особисто начальник Патрульна поліція Одеської області Олександр Гостіщев разом зі своїм помічником Володимиром Калиною пійшли збирати штрафи з підприємців, але щось пішло не так🤷‍♀️#патрульна_поліція #Одеса #коронавірус #covid

Gepostet von Police Control Ukraine am Samstag, 4. April 2020

У березні 2020 року в Одесі ДБР затримало ексзаступника начальника патрульної поліції області.


Також, раніше одеські патрульні, взявши хабар, тікали від активіста та розбили службове авто.

Слід зазначити, що у липні 2019 року провели реорганізацію управління патрульної поліції в Одеській області після корупційного скандалу. Тоді патрульна поліцейська Одеської області Зоя Мельник повідомила про реалії реформи поліції та корупцію в УПП Одеської області. Після цього дівчині почали погрожуватирозправою. В Одесу разом з комісією прибув заступник глави департаменту ППУ Олексій Білошицький. Після скандалу з одеською патрульної Зоєю Мельник, начальника управління патрульної поліції Одеси Юрія Рибака тимчасово відсторонили від виконання службових обов’язків. А потім провели реорганізацію управління.

А у грудні 2019 року патрульний поліцейський в Одеській області Дмитро Шабашов на своїй сторінці у Facebook розповів про корупцію та інші справи в УПП Одеської області. Він опублікував аудіозаписи командирів рот та їх заступників, які віддають накази : шманати людей, забивати на виклики громадян та терміново виписати 40 постанов про порушення ПДР, «косити» та інші незаконні речі

У лютому 2020 року цей патрульний звільнився з патрульної поліції.

Спасибо всем,за 5 лет ,это не малая часть жизни которую я посвятил этой службе 💪🏻,Желаю чтобы как можно скорее…

Gepostet von Дима Шабашов am Dienstag, 4. Februar 2020
Залишити відповідь