​​На Київщині поліцейські у відділенні катували та зґвалтували 26-річну дівчину

Опер поліції у своєму службовому кабінеті застосував тортури до жінки, яку викликали до відділення поліції як свідка, вдягав протигаз, застосовував кайданки та здійснював постріли з табельної зброї над головою. Після цього кілька разів зґвалтував потерпілу.

«Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві, затримали оперуповноваженого та начальника одного з секторів Кагарлицького відділення поліції Обухівського відділу поліції ГУНП в Київській області за фактом зґвалтування та побиття»,–повідомляє пресслужба ДБР.

Крім цього, правоохоронці застосували фізичну силу відносно чоловіка, який у цей час перебував у приміщенні відділення поліції. Погрожуючи потерпілому зґвалтуванням, правоохоронці ставили його на коліна, били по голові дубинками, надягали протигаз та стріляли із пістолета табельної зброї над головою. У результаті вказаних дій потерпілий отримав переломи ребер та носу.

«Першочергова перевірка внутрішньої безпеки підтвердила причетність поліцейських до побиття та зґвалтування  жінки, яку напередодні доставляли у відділ поліції для надання пояснень з приводу крадіжок майна»,– повідомили у пресслужбі Нацполіції.

Голова Нацполіції Ігор Клименко звільнив підозрюваних поліцейських та відсторонив від виконання службових обов’язків керівництво відділу. Крім того, прийняв рішення про розформування підрозділу і переатестацію всього особового складу Кагарлицького ВП.

Досудове розслідування здійснюється за фактами зґвалтування (ч. 1 ст. 152 Кримінального кодексу України), катування (ст. 127 Кримінального кодексу України) та перевищення службових повноважень, тобто умисне вчинення працівником правоохоронного органу дій, які явно виходять за межі наданих йому прав чи повноважень, якщо вони супроводжувалися насильством (ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України).

Залишити відповідь